روغن کنجد که در زبان انگلیسی به آن Sesame Oil گفته می شود، از دانه های ریز اما شگفت انگیز کنجد حاصل می شود و دارای ترکیبات مغذی فراوان و سرشار از مواد آنتی اکسیدان می باشد. کنجد از حدود ۵۰۰۰ سال پیش به عنوان یک ماده غذایی، بخشی از خوراک انسان های آن روزگاران را تامین می نموده و همچنان هم مورد استفاده فراوان است. در این مقاله نوآورد می خواهد شما را با ۱۴ خاصیت روغن کنجد آشنا سازد. مقاله پیش رو جامع ترین و کامل ترین مقاله در زمینه فواید و خواص روغن کنجد بوده و در بر دارنده بخش هایی با عنوان خواص کنجد برای مو، خواص کنجد برای پوست، کنجد برای درمان یبوست، پیشگیری از سرطان، تاثیر مصرف روغن کنجد در کنترل فشار خون و چربی خون و چند خاصیت دیگر مصرف کنجد برای افراد مختلف و درمان مشکلات و بیماری ها می باشد. با نوآورد در ادامه این مقاله با خواص روغن کنجد برای پوست، مو و سلامتی همراه شوید.
خواص روغن کنجد برای سلامتی
کاهش کلسترول و بهبود سلامت قلب
همانند بسیاری از روغن های گیاهی، روغن کنجد به علت وجود اسیدهای چرب موجود در آن هم دارای خواص فراوانی است و هم طعم و مزه مطلوبی دارد. روغن کنجد دارای طیف گسترده ای از اسیدهای چرب غیر اشباع چندتایی (Polyunsaturated Fatty Acids) می باشد که از آن جمله می توان به سسامول و سسامین اشاره نمود. به همین علت مصرف روغن کنجد می تواند سبب ایجاد تعادل در دستگاه قلبی عروقی شده و سطح کلسترول خون را پایین نگه دارد. علاوه بر این روغن کنجد می تواند سطح کلسترول را پایین نیز بیاورد یعنی هم آن را کنترل می کند و هم کاهش می دهد و به این شکل احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش می دهد. نتیجه بحث اینکه مصرف روغن کنجد از شما در برابر حملات قلبی و سکته محافظت می نماید.
پیشگیری از پوکی استخوان
دانه کنجد منبع بزرگ کلسیم می باشند که برای سلامت استخوان ضروری است. از این رو مصرف مداوم و به اندازه آن باعث افزایش تراکم و سلامت استخوان شده و در پیشگیری از خشکی مفاصل و پوکی استخوان در سنین میانسالی و سنین بالا موثر است.
خواص روغن کنجد
خواص روغن کنجد
خواص روغن کنجد در جلوگیری از عفونت ها و التهابات
هنگام زخمی شدن پوست یا التهاب آن، میتوانید از روغن کنجد استفاده نمایید. به کار گیری این روغن در چنین مواردی، مطمئن است زیرا این روغن از عفونت های باکتریایی پیشگیری کرده و دارای خواص ضد باکتری است. در این مورد لازم نیست این روغن را با مواد دیگر و یا سایر روغن ها ترکیب کنید. روغنی که از دانه های کنجد به دست می آید، یک ماده ضد باکتری است. در بسیاری از مواقع برای درمان بعضی بیماری های پوستی مانند اگزما و پسوریازیس البته با نظر پزشک به کار می رود.
روغن کنجد باعث کنترل چربی خون و فشار خون می شود
بیشترین اسیدهای چرب موجود در روغن کنجد امگا ۶ و امگا ۳ می باشد که هر دوی آنها از اسیدهای چرب ضروری اند و دریافت روزانه شان به علت اینکه بدن قادر به تولید آنها نیست و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسند، توصیه می شود.
اسیدهای چرب غیراشباعی که در این روغن وجود دارد، آن را به یک عامل کنترل کننده چربی خون تبدیل کرده و کسانی که چربی خون و فشار خون بالا دارند، بهتر است که این روغن برای تهیه غذاهای روزانه شان استفاده کنند. ترکیب اسیدهای چرب روغن کنجد به گونه ای است که برای هر سه مصرف سرخ کردن، پخت و پز و سالاد قابل استفاده است.
خواص روغن کنجد برای درمان یبوست
خواص روغن کنجد برای درمان یبوست
خواص روغن کنجد برای درمان یبوست
یبوست، مادر بسیار از بیماری هاست اما می توان با روش های مختلفی آن را درمان کرد، اصلاح برنامه غذایی یکی از ساده ترین روش های ممکن برای درمان یبوست و خشکی مزاج است. اضافه کردن فقط یک تا ۲ قاشق روغن کنجد به سالاد و بشقاب غذای روزانه نه تنها باعث درمان یبوست می شود حتی در تناسب اندام نیز نقش مهمی دارد.
به منظور رسیدن به نتایج مطلوب، روغن کنجد، روغن مطمئنی است که می توانید به طور روزانه از آن استفاده کنید. روغن کنجد دارای عطری قوی می باشد اما شما می توانید با ترکیب آن با سایر روغن های مفید مانند روغن کرچک و بادام، بوی زیاد آن را از بین ببرید. این ترکیب را می توانید برای قسمت های مختلف و خشک پوست، مانند آرنج و زانو استفاده کنید. برای جلوگیری از مشکلات خشکی پوست، می توانید چند قطره روغن کنجد را به آب وان اضافه نمایید.
تاثیر مصرف روغن کنجد در درمان التهاب مفاصل
مصرف روغن کنجد از بیماری هایی از جمله رماتیسم و التهاب مفاصل جلوگیری می کند. همچنین منبع غنی اسیدهای چرب غیر اشباع شده است که از پوکی استخوان در زنان جلوگیری می کند. همچنین باعث انعطاف پذیری بیشتر مفاصل و مانع از درد مفاصل می شود.
تاثیر مصرف روغن کنجد در ترمیم آسیب های سلولی
اگرچه روغن کنجد نسبتا سنگین و چسبناک است اما به راحتی توسط پوست جذب می گردد. در واقع، این روغن، به عنوان روغن حامل یا روغن پایه، برای رقیق کردن سایر روغن های مفید برای ماساژ استفاده می شود. ترکیب های مختلف انواع روغن اغلب به نوع پوست افراد بستگی دارد. با این حال، مخلوط کردن روغن کنجد با انواع دیگر روغن های گیاهی بی خطر و آسان است. هنگامی که این روغن برای ماساژ به کار می رود، جریان خون را بهبود بخشیده و سلول های آسیب دیده را ترمیم می کند.
خواص روغن کنجد برای مو
خواص روغن کنجد برای مو
خواص روغن کنجد در پیشگیری از سرطان
روغن کنجد حاوی یک ترکیب ضد سرطان به نام فیتات می باشد، همچنین وجود منیزیم در دانه های کنجد نیز خاصیت ضد سرطانی این روغن را تشدید می کند. به همین دلیل روغن کنجد در پیشگیری و درمان سرطانسینه، سرطان پروستات و سرطانهای دستگاه گوارش موثر است.
خواص کنجد – ۹ خاصیت کنجد برای سلامتی
خواص روغن کنجد برای مو
روغن کنجد نیز مانند روغن بادام یک تقویت کننده و حالت دهنده بی نظیر برای مو است و از خارش پوست سر جلوگیری کرده و شوره سر را کاهش می دهد. روغن کنجد را با روغن نارگیل مخلوط کرده و به موی سر بزنید.
روغن کنجد برای نرمی مو و درمان موخره
یکی دیگر از خواص روغن کنجد، تاثیر فوق العاده آن به عنوان مرطوب کننده طبیعی موهاست. وقتی روغن کنجد را به موهایتان بمالید، روغن تا عمق پوست سر و مو نفوذ کرده و مواد مغذی آن، هم مو را تغذیه کرده و هم مرطوب می نماید و به علاوه از بروز موخره (دو شاخه شدن انتهای موها) جلوگیری کرده و آن را درمان می نماید.
به این منظور و برای نرم و مرطوب کردن موها، در یک کاسه یک قاشق غذاخوری نرم کننده مو یا ماسک مو را با یک قاشق غذاخوری روغن کنجد مخلوط کنید. حال موهایتان را با شامپو بشویید. بعد از شستن مو با شامپو مخلوط تهیه شده را به دقت به موهایتان بمالید تا تمام سطح تارهای مو به آن آغشته شود اما آن را به ریشه موها نمالید. برای این منظور انگشتان تان را به مخلوط تهیه شده آغشته کرده و به آرامی موها را دسته دسته با آن چرب کنید، به این شکل ریشه مو و پوست سر چرب نخواهد شد.
حدود ۳ تا ۵ دقیقه صبر کنید و سپس موهایتان را با آب ولرم بشویید. مشاهده خواهید کرد که چقدر موها نرم، ابریشمی و درخشان شده اند.
خواص روغن کنجد برای پوست
در قسمت های قبل به بررسی خواص روغن کنجد برای سلامتی و مو پرداختیم، در اینجا فواید روغن کنجد برای پوست را به شما معرفی خواهیم کرد.
درمان ترک پاشنه پا و رفع خشکی پوست دست ها
خاصیت بعدی روغن کنجد که در اینجا می واهمی به آن اشاره کنیم، تاثیر آن در درمان ترک پاشنه پا و خشکی پوست دست هاست. برای این منظور قبل از خواب روغن کنجد را به پا و دست تان بمالید و سپس دست و پا را ماساژ دهید و بگذارید تا در طول شب روغن کنجد جذب پوست شده و به رفع خشکی و ترک خوردگی دست و پا کمک کند. برای اینکه روغن در موقع خواب رخت خواب و ملحفه ها کثیف نکند، می توانید پس از ماساژ دادن، جوراب یا دستکش نرمی بپوشید. به این شکل هم رخت خواب کثیف نمی شود و هم روغن از سطح پوست پاک نمی شود و اثر بخشی آن افزایش می یابد و پس از چند بار استفاده مشاهده خواهید کرد که پوست تان نرم تر، لطیف تر و جوان تر شده است.
روغن کنجد برای جوانی و رفع چین و چروک پوست
از مهم ترین فواید روغن کنجد می توان به تاثیر مصرف آن در پیشگیری از پیری پوست و حفظ طراوت و شادابی پوست اشاره نمود. روغن کنجد دارای خواص آنتی اکسیدانی فراوانی بوده و از پوست بدن در برابر رادیکال های آزاد که سبب تخریب سلول های بدن از جمله سلول های پوستی می شوند، محافظت می نماید. در نتیجه مانع ایجاد چین و چروک و خطوط ریز روی پوست می گردد. به همین دلیل خانم ها برای محافظت از پوست از خود و جلوگیری از پیری پوست می توانند به صورت منظم از روغن کنجد استفاده کنند.
خواص روغن کنجد برای پوست
خواص روغن کنجد برای پوست
از دیگر فواید روغن کنجد برای پوست می توان محافظت از پوست در برابر سموم و عوامل خارجی آسیب زننده به پوست اشاره نمود. پوست به عنوان یک لایه خارجی، هر روز تقریبا در معرض سموم محیطی خطرناکی قرار می گیرد. از میان همه سموم، برخی از سموم به صورت محلول در روغن هستند و به کمک روغن کنجد می توان این سموم را از بین برد. برای این کار، روغن کنجد گرم را به مدت ۱۵ دقیقه بر پوست خود قرار دهید و سپس برای گرفتن نتیجه بهتر، صورت خود را با آب ولرم و بدون صابون بشویید.
همچنین از روغن کنجد برای درمان آفتاب سوختگی می توان استفاده نمود، برای این منظور ابتدا توصیه می شود مقداری روغن را به گوشه ی کوچکی از پوست ماساژ داد و در صورت عدم وجود حساسیت به روغن می توان پوست صورت را روزانه یک تا دو بار پس از استفاده از صابون گلیسرینه ماساژ داد.
روغن کنجد به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی
ویتامین E موجود در روغن کنجد مانند یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کند؛ بنابراین، به عنوان یک لوسیون ضد آفتاب طبیعی می تواند به کار رود. اگر فکر می کنید که کرم های ضد آفتاب شیمیایی خیلی مفید نیستند، می توانید روغن کنجد را به عنوان ضد آفتاب خود، انتخاب و استفاده نمایید.
کرم های ضد آفتاب عاری از مواد شیمیایی باعث بیماری های پوستی نمی شوند ولی با این وجود، به منظور جلوگیری از هرگونه واکنش آلرژیک، بهتر است با یک پزشک متخصص پوست مشورت نمایید. برای اطمینان از اینکه استفاده از روغن کنجد باعث بروز آلرژی و حساسیت در شما نمی شود، می توانید ابتدا مقداری از آن را به بخشی از پوست (مثلا پوست دست یا پا، نه پوست صورت) خود مالیده، و مدتی منتظر بمانید، در صورتی که پوست به این روغن واکنش غیر عادی نظیر، قرمز شده، خارش و التهاب نشان نداد، آنگاه می توانید از روغن کنجد به عنوان یک ضدآفتابی طبیعی نیز استفاده نمایید.
ارسال پاسخ